Bort med jobbigt kroppshår!

androlog.se, raka benenKvinnor, och män för den delen, har i århundraden tagit bort hår från våra kroppar för att skönhetsidealet har varit en slät och hårlös kropp. Detta är något som hänger kvar än idag och många vet inte riktigt varför, men vittnar om att man känner sig både fräschare och snyggare med mindre hår på kroppen. Tyvärr är det jobbigt, tar tid och kan ibland bli helt fel.

Många har problem men oönskad hårväxt på kroppen, och att råka, vaxa eller annat kan vara jobbigt, göra ont och bli riktigt fult. Om man inte orkar hålla på och raka hela tiden så kan laser eller någon annan mer långsiktig hårborttagning vara ett alternativ, tänk hur mycket ti man sparar på det. De har minst tid och är mest stressade är föräldrar som har ett välavlönat jobb, så varför inte då använda lite av de pengarna till permanent hårborttagning för att få mer tid över? Har man inte råd eller lust med detta så gäller det att raka på rätt sätt.

Raka felfritt

Det finns såklart många olika metoder för att ta bort hår, läs mer. Men det allra vanligaste är faktiskt att raka, även om det också kan vara det jobbigaste sättet. Det handlar om att raka på rätt sätt om man inte vill kasta hyveln och testa någon annan metod. Vet man inte vad man gör eller slarvar så är det inte ovanligt att rakningen kantas av röda prickar, små skärsår, enstaka envisa finnar kvar, rakfinnar, inväxta hår och taggigt stubb. Såhär står det i Expressen om en av sakerna man kan göra för att undvika detta:

”Raka från rätt vinkel. Hår kan växa åt många olika håll så anpassa dig efter förutsättningarna. Benen mår bäst av långa drag uppåt utan för mycket tryck medan du bör raka armhålorna från olika vinklar för att verkligen få bort allt (håll upp armen och sträck ut huden för att undvika skärsår). När du rakar kring knäna, böj lite på benen för att undvika löst skinn, och var extra försiktig med bikinilinjen där håret är tjockare och lockigare. Fukta håret med vatten, lägg på ett tjockt lager raklödder och raka horisontellt med jämna drag.”