Botox som skönhetsbehandling

Aldrig förr har det varit så populärt att göra skönhetsingrepp som nu. Något som blivit allt mer vanligt att utföra är injektioner av botox, främst i ansiktet. Effekten håller under en längre tid och fördelarna är många. Tillgången har medfört att fler människor använder sig av just botox, men av olika anledningar.

”Botox är i grunden en muskelavslappnande lösning som förs in på ett ställe där problem upplevs. Detta sker med hjälp av injektioner.”

Hur fungerar botox som skönhetsbehandling?

Botox är i grunden en muskelavslappnande lösning som förs in på ett ställe där problem upplevs. Detta sker med hjälp av injektioner. Det kan exempelvis vara för att jämna ut huden vid rynkor i pannan eller ögats ytterkant, eller i läppar eller kring käkbenet för att skapa fyllighet och markering. Det kan även användas i medicinska syften.

Innan ett ingrepp sker kan det vara bra att känna till att det behandlade området kan drabbas av minskad känsel, samt att det kan bli svullet ett par dagar efter utförandet. Det kan alltså dröja ett par dagar innan det slutliga resultatet syns.

Välj en erkänd klinik för behandling

Många av oss har sett skräckexempel på hur injektioner av olika slag på kroppen kan förvandlas till en mardröm. Med detta i åtanke är det väldigt viktigt att vara noggrann i sitt val av klinik. I Sverige finns bestämmelser kring vem som får utföra botoxbehandling och på vilket sätt, för att säkerställa säkerhet och ett fint resultat.

Att göra en botoxbehandling i skönhetssyfte har många fördelar, men det gäller att välja utförare med omsorg för att vara säker på att behandlingen sker på rätt sätt.