Detaljerna ger helhetsbilden

Skönhet kommer inifrån sägs det och helhetsbilden är viktigare än själva detaljerna. Fel, skulle en realistisk person säga. Visst, det stämmer till viss del, men i mångt och mycket är det faktiskt så att detaljerna ger själva helhetsbilden. Rent och snyggt klippt hår, fräscha tänder och en snygg outfit gör mycket mer till vårt utseende än vad vi tror.

Genom tiderna har det funnits en mängd olika skönhetsideal. Alltifrån runda och trinda till trådsmala och androgyna. Sedan 1900-talet har det dock alltid varit känt att hygien visar på att du är medveten och att du tar hand om dig själv. Det kan manifesteras på många olika saker genom vita tänder, friserat hår och rena kläder. Hos Dentway kan du bleka dina tänder om de inte är vita i sig själva.

 

Fyra kvinnor i profilSmidiga lösningar som inte behöver kosta

Tro inte att du behöver betala dyrt varje gång du vill fräscha till dig lite. Idag finns det prisvärda och smidiga lösningar som man har tagit från salongerna och omvandlat till hemmabruk. Det handlar till exempel om hemmablekning för tänderna, torrschampo för snabbtvätt av håret och ansiktsmasker. Negligera aldrig dig själv, då mår du sämre i längden.

 

Dagens skönhetsideal

Förr räckte det med att du hade rätt kläder och var blek i hyn för att uppfattas som inne. Idag måste du lägga ner betydligt mer kraft för att följa modets nycker. Att hålla sig ung är bland det viktigaste och även att hålla sig smal. Träning och kontinuerliga besök hos frisören och skönhetssalongen hör till de flestas agenda varje månad. Det är därför viktigt att du sparar så mycket penar du bara kan själv, alla dessa kostnader skenar snabbt iväg. Om det är något du faktiskt kan göra själv i skönhetsväg – gör det. Ibland går det lite överdrift kring vad någon annan ska göra åt dig när du lika gärna kan göra behandlingen själv eller med en kompis.