En bra rakkniv är skäggvård

Skäggtrenden fortsätter fast något nyanserad. Från stora buskiga skägg till mer propra, stilfulla skägg. Trenden innebär också en hel del jobb. Att vårda skägget och använda rätt typ av rakblad är otroligt viktigt.

 

shavingAtt fixa skägget låter lättare än det faktiskt är. Det finns en hel del saker att tänka på. Bland att vilken typ av rakning som är skonsammast. Våtrakning verkar vara en populär variant som minskar risken för hudirritation. Förutom förberedelserna är en bra rakkniv essentiellt i processen. Fråga gärna någon om råd eller kika runt om olika. Till exempel här https://www.cedvard.se/category/rakknivar-2.

 

Ett snyggt skägg kräver omsorg

 

Nyligen fick vi ta del av skäggtävlingens som hölls i Stockholm. Enligt ehandel.se lockade eventet tusen deltagare. En vinnande faktor är också bäraren av skägget. Helheten måste stämma. Tillsammans med fyllighet, längd och styling. Är det snyggt och välvårdat ställs inga högre krav på överstyling. Barberaren Ahmad Brimo tipsar om att använda schampo, balsam och olja, för att vårda sitt skägg på bästa sätt som det går att läsa om i sr.se. Det ska du använda både före och efter med avsedda produkter. Många väljer även att gå till en barberare som både rakar och stylar. Rinas barbershop är bara ett exempel. Som det går att läsa om i vn.se öppnar barbershopen och frisören i Värnamo.

 

De ultimata tipsen

 

  • Förberedelser- ta en varm dusch eller låt ansiktet vila i några minuter i en varm handduk. Huden behöver nämligen förberedas och skäggstråna mjukas upp.
  • Raklöddret- Se till att din raktvål eller rakkräm innehåller glycerin. Det är för att skapa låg friktion med hyveln.
  • Rakningen- låt hyveln vila lätt mot ansiktet. Tryck inte hyveln mot huden med risk för att skära dig. Använd dig av små korta drag och raka dig medhårs i skäggets växtriktning. Se alltid till att använda en rakkniv eller en rakhyvel med vassa blad för att minska risken att slinta.
  • Efterbehandling- skulle du få ett skärsår kan du badd det lätt med en antiseptisk gel. När du är nöjd och klar sköljer du ansiktet i kallt vatten och baddar lätt med en ren handduk. Slutligen smörjer du in huden med en After Shave.