Manlig skönhet störst i Sverige

Svenskarna är dem som spenderar allra mest pengar på hudvård inom EU, det visar en ny studie och vad som denna även påvisar är hur manlig skönhet blivit ett allt större intresse bland svenska killar.

Inom EU är det vi svenskar som köper mest hudvård och här är även manlig skönhet större än vad den är på många andra marknader. Och det är något som experterna tycker är roliga nyheter. Så här säger bland annat Emma Unckel, som är skönhetschef på The Routine Magazine, i en intervju med Sveriges television:

”– Vi har jättestort intresse även från killar. Det är det jag tycker är kul med hudvård, det är inte bara för kvinnor utan den manliga marknaden är jättestor och växer minst lika mycket.”

Varför det ser ut på det här sättet förklarar Emma beror på att vi svenskar är väldigt trendmedvetna och just nu är det hudvård som ligger i topp hos många, speciell som vi går från vinter mot vår och sommar. Rent statistiskt är vi nu det land inom EU som spenderar mest pengar på hudvård, men detta är inte fösta gången. Redan 2014 och även 2016 var det svenskarna som per person spenderade mest. Att vi återigen ligger i topp anser Emma inte är förvånande eftersom att vi just är så trendmedvetna och för att intresset för en viss sak då blir explosionsartad – bara för att det är trendigt.