Så får du din skönhetssömn

De flesta känner till att riktigt god sömn fungerar som ett naturligt skönhetsmedel för kroppen. Det är också därför god sömn kallas just skönhetssömn. Både huden och kroppen mår bättre samt att minnet fungerar betydligt smidigare om du sover gott om nätterna.

God sömn är med andra ord viktigt för både hälsa och välmående. Du orkar tackla vardagens utmaningar om du är ordentligt utvilad. Här kan du få tips om vad du själv aktivt kan göra för att förbättra din nattsömn.

Investera i rätt gardiner

Ett riktigt bra tips när du vill sova gott om natten är att se till att rummet där du sover är tillräckligt mörkt. Du kan till exempel köpa mörkläggningsgardiner som ser till att hålla störande ljus ute även under långa sommarkvällar. Om du samtidigt vill satsa på trendiga gardiner kan du köpa fler sammetsgardiner för att skapa en mjuk och ombonad känsla i sovrummet. På nolhagahem.se hittar du sammetsserien Anna i flera vackra färger som ger ditt sovrum denna rätta känslan samtidigt som de effektivt stänger ute 99 % av ljuset. För att sova bra bör du också prioritera sömn och se till att du får tillräckligt av den varan.

Tänk på detta

Förutom att satsa på mörkläggningsgardiner är det också smart att varva ner innan du ska gå och lägga dig. Lägg ifrån dig mobiltelefon och surfplatta samt stäng av tv-apparaten. Undvik stark belysning som gör dig pigg strax innan läggdags, ”vi behöver nämligen mörker för att stimulera sömnen”. Du kan också köpa ögonbindel och öronproppar om du behöver sova borta där du inte kan kontrollera ljus och ljudnivå på samma sätt som hemma.