Skaffa en miniväska

Har du många olika väskor, men samtidigt saker som du vill ha med dig jämt, även när du byter väska? Händer det ofta att du glömmer något viktigt när du flyttar över saker från en väska till en annan? I så fall är kanske lösningen att skaffa ännu en väska.

De flesta av oss, oavsett kön, äger idag flera väskor. Vi kanske använder en väska till vardags, när vi ska till jobbet eller skolan, en annan väska till och från träningen, och ytterligare en väska när man ska resa, eller när man utövar en fritidsaktivitet som t.ex. friluftsliv. Många av oss äger åtminstone en axelremsväska eller portfölj, en ryggsäck och en större bag. De som har två X-kromosomer har kanske dessutom en liten handväska.

Sminkväskor i olika storlekarI alla dessa väskor vill vi kanske ha saker som mobiltelefon och laddare, hörlurar, handkräm, handsprit, öronproppar och ofta lite andra saker, som en anteckningsbok eller ett skissblock. Att packa ur alla dessa saker ur en väska, och packa ned dem i en annan, tar en hel del tid i längden. Lösningen blir att köpa en liten väska som kan rymma alla dessa saker. Då behöver man bara flytta den väskan mellan olika större väskor.

Vilken väska man bör välja beror på vilka behov man har. Vi har, som bekant, olika mycket saker som vi vill kunna ha till hands. Det första man bör bestämma är alltså hur mycket som ska rymmas i innerväskan som man köper. Sedan får man inte glömma bort att innerväskan ska rymmas även i den minsta av ens väskor. Därför är det viktigt att ta mått innan man börjar leta.

Var ska man leta? Behöver man bara en liten väska kan man titta i skönhetsaffärer, ska man ha något större är en väskaffär bästa stället att börja leta. Vad ska man leta efter? Necessärer, sminkväskor, innerväskor, pennfodral… Kärt barn har många namn.