Slipp torr hud och trist hår i vinter

Kallare årstider är här och även om det är mycket mysigt, så är det inte den bästa tiden för vår hud eller vårt hår.  Men det finns knep på hur du kan förebygga och slippa detta. 

Här ger vi tips på hur du slipper torr och fnasig hud och trots väder och vind kan få ett snyggt vintersvall. Det handlar i det stora hela om att vara snäll mot huden med mycket fukt och vara snäll mot håret vid styling.

Bra hudvård och bra mat

Det är egentligen inte svårare än så att ta hand om sin hud. Satsa på mängder av återfuktande, exfolierande och lugnande produkter för din hud. Handla Bliss online exempelvis, eller något annat varumärke som faller i smaken. Men se även till att äta mat som boostar huden extra i vinter. I en artikel från Aftonbladet kan man läsa om att sojabönor, rosa grapefrukt, äggula, sojamjölk, broccoli, spenat, sardiner, pumpa och kakao har egenskaper som bland annat återfuktar och stärker huden inför kallare årstider.

 

Bra tvätt och styling

Det är helt klart värt det att lägga lite extra tid och pengar på att köpa produkter som är av bra kvalitet och som ger ditt hår ordentligt med fukt.Köp hårolja och massera in droppar i torrt hår och gör inpackning minst en gång i veckan, tipsar Nyheter24 om i en artikel. Använd sparsamt med stylingprodukter och använd värmeskydd när du fönar eller plattar håret. Ett vanligt misstag är att man kammar igenom håret för snabbt efter att det fönats vilket resulterar i platt och trist hår, gör istället såhär enligt MåBra:

”Det är viktigt att låta håret svalna i den form man precis har byggt för att det ska bibehålla formen. Föna håret upp och ner för att maximera volymen. Undvik att överdosera spray som avslut. Om sprayen är för blöt kan den bryta ner volymen som man precis byggt upp.”